Soms kun je iets niet (alleen) met woorden zeggen. Gelukkig hebben we de beelden nog.

Seks, God en Trouwringen

24 jaar was ik toen ik trouwde met mijn jeugdliefde. Voor mij, als christen, was dit doodnormaal. Ook al mijn vrienden en familie trouwden in hun vroege twintigerjaren. Ik begon mijn vraagtekens te stellen bij die hele vroege trouw-trend maakte samen met megacreatieve collega Marnix Haak voor NPO 3LAB een documentaire over precies dit dilemma: is dat wel zo slim, zó jong trouwen?

Griette ontbijt met… Saskia Weerstand

De laatste plint zat nog niet in haar compleet gerenoveerde huis, of de nieuwe verhuisplannen waren alweer gemaakt. Tussendoor overwintert ze met haar jonge gezin in een camper in Portugal. Programmamaker, presentatrice en influcencer Saskia Weerstand (35) grijpt het leven met beide handen aan. Aan Eva-hoofdredacteur Griëtte Vonck vertelt ze openhartig over samen klussen, het camperleven en geloof.

Initiatiefnemer Cees van der Meij over Herberg Thuis: ‘Hulp vragen is een kracht’

‘Dit kan toch niet waar zijn?’, denkt Cees van der Meij als hij naar de ouderenzorg in Nederland kijkt. Je kan heel boos worden, óf je laat zien dat het anders kan. Cees kiest voor het tweede. Herberg Thuis is geboren. “Ik hoop dat we door Herberg Thuis weer meer zicht krijgen op elkaar.”

Royal Lemkes | Een koninklijke verrassing

Die Cees van der Meij, die verdient toch een lintje? Nou, inderdaad! Cees ken ik als bevlogen ondernemer, die zijn vernieuwende dromen ook echt weet om te zetten in bloeiende sociale projecten als Herberg Welgelegen, Het Nieuwe Wij en een macadamiafarm in Mozambique. Wat een voorbeeld!

Tearfund | Carola Schouten: ‘Het hoeft niet allemaal groots en meeslepend’

Tearfund-directeur Minella van Bergeijk gaat in gesprek met demissionair minister Carola Schouten over het verschil maken. “De belangrijkste mensen in je leven krijgen opeens het minste van je tijd.”

Eva | Ben Ketting: ‘Ik ben een gebroken mens’

Televisiemaker Ben Ketting speelt de rol van John Newton in Eva’s Muzikale Theatervoorstelling Amazine Grace. Grappig genoeg is een vergelijking tussen de twee mannen snel gemaakt. “Ik ben een zondig en gebroken mens”, zegt hij in dit eerlijke interview, dat heel toepasselijk op een boot plaatsvindt.

Juli 2019

Eva | Harcourt Klinefelter: ‘Er is iets wat sterker is dan angst en dat is liefde.’

Gewapend met een beslagkom en ahornsiroop belt Eva-hoofdredacteur Griëtte Vonk aan bij de man die zij aan zij met Martin Luther King streed tegen rassenhaat en discriminatie. Na de moord op King werd het verspreiden van ‘de droom’ zijn levenswerk. Hoe blijft Harcourt Klinefelter (82), in een wereld die alsmaar lijkt te verharden, geloven in de kracht van geweldloos verzet?

Advertentie
%d bloggers liken dit: