Maak kennis met verhalenmaker en journalist Charlotte van Egmond

Als afgestudeerd communicatiewetenschapper en journalist ben ik gek op het vertellen van verhalen. In woord, foto en video. Over thema’s die er echt toe doen. Ik kijk kritisch naar mijzelf en de wereld om mij heen en zie ontmoetingen met nieuwe mensen als interessante leerschool.

Expertise

Online verhalen

Als journalist en redacteur ben ik gek op interviewen, schrijven, bloggen, redigeren, en alles wat met letters te maken heeft.Ik maak teksten moeiteloos lekker leesbaar voor online en social media.

Foto’s en video’s

Mooie plaatjes maken: daar word ik vrolijk van! Fotograferen, nabewerken, filmen en monteren (Final Cut Pro): ik doe het op mijn eigen, creatieve manier.

Content planning

Creatief brainstormen? Nieuwe rubrieken bedenken? Interessante manieren vinden om jouw verhaal te vertellen? Ik fantaseer graag mee en plan er vervolgens op los.

Papieren verhalen

Er gaat niets boven op de bank ploffen met een magazine. Daarom schrijf ik met veel liefde achtergrondverhalen, interviews en reportages die heerlijk weglezen op papier.

Podcasts

De was opvouwen, een lunchwandeling, koken: tegenwoordig doe ik weinig zonder podcast in mijn oren. Daarom geniet ik er ook zo van om podcasts op te nemen én ‘luisterklaar’ te maken.

Social media strategie

Een plan om je achterban aan je te binden via social media? En dit dan ook nog uitvoeren? Daar kan je mij voor wakker maken.

Ervaring

Freelance verhalenmaker

2019 – heden

Als freelance verhalenmaker vertel ik verhalen in de vorm van reportages, podcasts, video’s en stories. Het liefst over duurzaamheid, sociale kwesties en relaties. Voor klanten als de Evangelische Omroep, NPO Radio 1, Royal Lemkes, Tearfund en Herberg Thuis.

Crossmediaal Redacteur (EO BEAM)

2014 – 2016

Unieke content maken voor miljoenen unieke bezoekers per jaar, wekelijks een liveshow presenteren op YouTube, meewerken aan de voorbereidingen van EO-Jongerendag: bij BEAM verveelde ik me geen seconde.

Eindredacteur (EO BEAM)

2017 – 2019

Tussen 2017 en 2019 was ik als eindredacteur bij EO-Jongerenplatform BEAM verantwoordelijk voor BEAM Magazine, de content planning en aansturing van de redactie en freelancers. Ook was ik plaatsvervangend eindredacteur voor de online- en social kanalen.

Verslaggever Leidsch Dagblad

2011 – 2014

Met een klein, rood autootje croste ik de polders van Kaag & Braassem door, op zoek naar nieuws. Ik netwerkte tussen campagnevoerende raadsleden en jonge ondernemers en stond soms letterlijk met de poten in de klei.

Bekijk hieronder mijn volledige cv

Laten we samen iets nieuws creëren.

Advertentie
%d bloggers liken dit: